Kroasani sa kremom

Objavljeno 03.12.2021. od Svetlana Daničić Tatić

Opis

Kroasani sa kremom -potrebno:400g brašna T-400meko,150ml mleka,100ml jogurta,1 jaje,10g kvasca,1 kašičica šećera za kvasac a jedna ide u brašno,pola kašičice soli,3 kašike ulja.Za premazivanje testa 150g omekšalog margarina ili putera .Kroasane pre pečenja premazati sa umućenim žumancetom sa 1 kašikom ulja a ja sam dodala i 1 kašiku vode ,sve sjedinila i premazivala kroasane.🥐🥐🥐Priprema:kvasac rastvoriti sa 1 kašičicom šećera i 70ml mlakog mleka.Dobro promešati i pustiti da naraste.U vanglu umutiti viljuškom ili mutilicom jaje,šećer,ulje ,so,preostalo mleko koje smo zagrejali sa jogurtom da bude mlako ,nadošli kvasac .Brašno dodavati postepeno dok se ne dobije fino ,glatko i mekano testo koje se ne lepi.Meni je bilo potrebno više od 400g .Umešeno testo odozgo premazati uljem.Pokriti kesom i pustiti da naraste,meni je raslo 40 minuta.Nadoslo testo podeliti na šest loptica,lepo ih oblikovati ,pokriti kesom i pustiti da rastu 15 minuta.Nakon toga svaku lopticu razvući oko 20cm u krug,svaku lopticu premazivati omekšalim margarinom ili puterom,slagati jednu preko druge samo poslednju ne premazivati .Ovako razvučeno testo pokrijemo kesom i ostaviti u hladnoj prostoriji da odstoji 20-30 minuta.Posle toga testo razvlačimo na brašnjavoj radnoj površini ,otprilike oko 3mm.Testo iseći na 16 trouglova.Kroasane puniti slatkim ili slanim filom po želji (ja sam kremom ).Uvijati kiflice i redjati u pleh na pek papir.Premazivati ih umućenim žumancetom sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom vode.U plehu rastu 20-30 minuta.Peku se u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam