Uskrsnja integralna uvijena pogaca

Opis

400 ml mleka
3 kašike šećera
100 g margarina
50 g suvog grožđa
100 g seckanih suvih šljiva
1 kesica pudinga od vanile
500 g integralnog brašna
25 g Alfa kvasca
1 maka kašičica soli
100 g masti
1 jaje
5 kašika šećera
300 ml mleka
3 kašike rogača
1 jaje za premazivanje

Pomešati kvasac i jednu malu kašičicu šećera. Od ukupne količine ugrejanog toplog mleka uzeti oko 50 ml i sipati preko kvasca i šećera i pomešati. Ostaviti da kvasac uskisne. U jednu posudu staviti mast,šećer i jedno jaje. Dobro izraditi viljuškom da se sjedini. U posudu za mešenje staviti brašno, rogač, so, umućenu mast, šećer i jaje i dodati nadošli kvasac. Dodati ostatak mleka pa umesiti testo.

2
Ostaviti testo na toplom mestu da naraste. Za to vreme pripremiti fil. Staviti u šerpicu 200 ml mleka i šećer. Posebno razmutiti puding u 100 ml mleka pa ga ukuvati u vrijuće mleko. Ostaviti skuvan puding da se malo prohladi.

3
Kada je testo naraslo podeliti ga na 4 dela. Prohlađen puding pomešati sa omekšalim margarinom pa dodati suvo voće. Sve dobro izmešati. Svaki deo testa razviti pa po njemu rasporediti fil. Uviti svaki u rolat.

4
Uzeti po dva rolata uplesti pa smotati u tepsiju. Ponoviti i sa druga dva rolata. Umutiti jedno jaje pa premazati pogaču.

5
Ostaviti tako u tepsiji oko 30 minuta da naraste, a onda staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se pece. Peći oko 30 minuta, a onda ako sredina nije gotova pokriti folijom pa vratiti da se pece jod 10 minuta. Kada se pogača ohladi uživati u mirisu i ukusu, veoma je ukusna.

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam