Zavrzlama odnosno klupčad od praziluka

Objavljeno 11.04.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Za testo je potrebno:

500 g brašna,
malo soli,
1 kašika šećera,
1 kesica suvog kvasca,
2 jaja,
200 ml mlakog mleka i
100 ml ulja.
Za fil:

2 praziluka,
1 kašičica soli,
200g sitnog sira,
100g salame i
1jaje.

Način pripreme

Testo:

U mlako mleko dodati kvasac, šećer malo brašna i promešati.

Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.

Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.

Fil:

Praziluk iseckati, dodati so, sir, seckanu salamu i jaje.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.

Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Polovinu površine premazati filom preklopiti drugom polovinom i blago pritisnuti površinu da se testo i fil što bolje sastave.

Pripremljeno testo iseći na tračice širine 1 cm i spiralno uviti sa oba kraja ili što je meni možda dekorativnije motati kao klupče. Sve ponoviti i sa drugom jufkom.Dobijene spirale ili klupčad slagati u podmazan pleh, peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta odnosno dok lepo ne porumene. Pečeno i toplo I hladno je jako ukusno.

0
5

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam