Trikovi za pripremu najukusnijih supa i čorbi

Nema boljeg načina da započnete ručak od tople i ukusne supe ili čorbe, složićete se, zar ne? Sigurni samo da je vaš odgovor da, te smo izdvojili nekoliko sjajnih saveta koji će vam već prilikom naredne pripreme pomoći da ova jela napravite nikad ukusnijim. Verujte nam na reč ili možda bolje da kažemo verujte našim mama i bakama na reč.

Za savršenu supu ne treba vam mnogo

Šta to supu čini savršnom, znate li? Kvalitetno meso ili čak kombinacija nekoliko različitih vrsta mesa, vašoj supi daće poseban šmek. Prilikom pripreme, ne zaboravite da dodate što više povrća kao što su luk, šargarepa ili celer, ali i začine koji su neizostavni dodatak svakom jelu, pa tako i supi. Svakako, ono što ukus može da učini specijalnim jesu domaći rezanci ili knedle. Za domaće rezance ne treba vam mnogo, a osnovu čine 100 grama brašna, jedno jaje i malo soli. U jednu posudu stavite prvo suve sastojke, a zatim razlupajte jaje. Zamesite testo tako da bude glatko, zamotajte ga folijom i ostavite u frižider minimum sat vremena. Sledeći korak je da ga razvijete oklagijom, potom isečete na trake i provučete kroz mašinu kako biste dobili tanke rezance. Na kraju, ne zaboravite da ih ostavite da se prosuše. 

U samo par koraka napravite izvrsnu čorbu

Da li više volite ispasiranu čorbu ili onu sa komadićima povrća? Koju god varijantu da odaberete nećete pogrešiti, jer posebno tokom hladnijih dana čorbe se često nađu na našim trpezama. Dodatne savete kako da se ugrejete i ostanete zdravi tokom jesenjih dana možete da pročitate ovde. Kada je reč o čorbama pre svega je dobro da izaberete da li ćete praviti sa mesom ili ne. Ukoliko se ipak odlučite da se u vašoj čorbi nađe meso, birajte ono kvalitetnije. Sa druge strane, ukoliko su povrtne čorbice vaš izbor odaberite što više povrća koje je po vašem ukusu i na taj način obogatite ovo jelo brojnim vitaminima i mineralima. Naš predlog je da koristite sveže sezonsko povrće, a tokom ovih dana idealne su bundeve, kao i karfiol. Dobar prilog uz ovakve čorbe bi bile i projice. Čorbe od povrća možete i da ispasirate i napravite kremasti potaž, te im dodate pavlaku prilikom serviranja za dodatni šmek. 

Ovo su samo neki od saveta koji vam mogu pomoći da vaše supe i čorbe budu prava fantazija ukusa. Sa druge strane, ova jela se mogu pronaći u skoro svakoj nacionalnoj kuhinji i načini njihovog spremanja su raznovrsni. Podelite i vi sa nama vaše trikove za pripremu supa i čorbi ili nam pišite koje se vrste ovih jela najčešće spremaju u vašoj kući. 🙂

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam