Kvasac je sićušan mikroorganizam prirodno prisutan u vazduhu i zemljištu, koji omogućava proces fermentacije. Funkcioniše kao mikroskopska fabrika, pretvarajući jednostavne...
Pozivamo vas da se registrujete ili ulogujete na našu platformu Mesimo zajedno, postavite svoje recepte i postanete deo naše Mesimo zajedno zajednice.
Održiva budućnost počinje danas – kakve veze imaju kvasac i održivost?
Zaštita životne sredine i očuvanje resursa postaju prioritet u svim sektorima, te su se ove teme dotakle i naših domova....
Čudesan svet kvasca u gastronomiji: laki recepti za uživanje!
Upotreba kvasca u gastronomiji je veoma raznolika – od pečenih proizvoda, fermentisanih namirnica, soseva, pa čak i veganskih specijaliteta. Ljudi...
Naša filozofija
“Mesimo zajedno” je naša virtuelna pekara, mesto gde se strast prema pecivima pretvara u stvaralačku magiju. „Mesimo zajedno“ je vaša prilika da dodirnete tradiciju, zagrlite inovacije i napravite mesto na trpezi za nova sećanja.
Nudimo vam više od recepata; nudimo vam šansu da, korak po korak, otkrijete kako se uz malo strpljenja i mnogo ljubavi može stvoriti savršenstvo koje se topi u ustima. Naša misija je da vas uvedemo u svet gde se svaki gram brašna, svaka kap vode i svaka mrvica kvasca računa. Svaki klik na naš sajt je poziv da zamesite svoj komad sreće.
Pridružite se našoj zajednici gde testo nije samo hrana, već simbol doma, topline i zajedništva. Dobrodošli u prostor gde se peče srcem, gde svaki hleb peva svoju pesmu, gde je svaki zalogaj priča za sebe.
Vaši recepti
NAJNOVIJI RECEPTI
Prijavi se za radionicu
Otkrijte tajne majstorskog zamesa testa i učite od vrhunskih pekara u inspirativnom okruženju Lesaffre Baking Centra.
Zanimljivosti
Najnovije
Kulinarski vodič: Tajna savršenog peciva – Koji kvasac odabrati?
Kada je testo u pitanju, kvasac je glavni igrač. On je taj koji daje volumen, prozračnost i neodoljiv miris svakom...
Sneško Belić na nekoliko načina
Svi vole dobro da jedu ali i da je hrana oku lepa. Sneško Belić je nešto što može biti i...
Mirisi praznika: Kvasac za Novu godinu i Božić
Praznični dani donose poseban duh – vreme je za radost, porodicu i mirisne poslastice koje greju dušu. Nova godina i...
Zamrzavanje svežeg testa – kada i kako to raditi da biste dobili najbolji rezultat?
Zamrzavanje svežeg testa može biti pravi spas kada želite uvek biti korak ispred, pogotovo u trenucima kada nemate vremena za...
Kako pravilno očistiti mikser posle mešenja testa – trikovi koji će vam olakšati život
Svaki ljubitelj domaćeg hleba, peciva i kolača zna da je mikser nezamenljiv pomoćnik u kuhinji. Ali, koliko god da nam...
Jesen i ishrana
Smena godišnjih doba je izazovna za naš organizam. Može da doprinese iscrpljenosti i malaksalosti organizma. Jesen dodatno teško podnosimo jer...