Božićni medenjaci

Objavljeno 28.12.2020. od Ana Cicka

Sastojci

  • 250 gr meda
  • 120 gr žutog šećera
  • 125 gr putera (ili margarina sa cimetom)
  • 530 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kafene kašičice soli
  • 1 kafena kašičica sode bikarbone
  • 1-2 kafene kašičice cimeta
  • 1 kafena kašičica začina za medenjake

Opis

30'
9'
0
0
  • Pomešati suve sastojke (brašno,sodu bikarbonu, prašak za pecivo,cimet,so,začin za medenjake)
  • Na laganoj vatri otopiti puter,med i šećer
  • Kada se otopi,pomešati sa suvim sastojcima i umesiti testo.
  • Testo razvući na pobrašnjenoj poglozi,debljine 5 mm. Vaditi oblike modlama po želji i ređati na pleh obložen papirom za pečenje
  • Peći u zagrejanoj rerni na 200° 7-9 min (zavisi od jačine rerne)
  • Gotove kolačiće možete ukrašavati "royal icing" glazurom ili ih ostaviti takve bez ičega.

Bonus saveti

Testo je zahvalno,od jedne ture ispadnu 3 puna velika pleha od rerne,pa ukoliko vas mrzi ds sve pečete isti dan,testo stavite u prijanjajuću foliju,pa u frižider. U frižideru može stajati do 48h.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam