Buhtle ili saće

Sastojci

  • POTREBNE NAMIRNICE:
  • - 1 kesica suvog kvasca (25 g svežeg)
  • - 500 g brašna za dizana testa
  • - Prstohvat soli
  • - 60 g šećera
  • - 2,5 dl mleka
  • - 2 komada jaja
  • - 80 g +20 g + 20 g margarina
  • - 1 komad limuna (rendana kora)
  • - šećer u prahu za posipanje

Opis

80'
50'
1
5
  • U dublju posudu stavite brašno, kvasac, so, šećer, limunovu koricu i sve promešajte. Posebno pomešajte mleko, rastopljen margarin i umućena jaja. Dodajte mokre sastojke suvim i sve dobro izradite rukama ili mikserom nastvcima za testo.
  • Posudu pokrite kuhinjskom krpom i ostavite na toplo mesto da se testo duplira.
  • Ovaj postupak zavisi od toplote prostorije ili mesta gde ste ostavili testo, otprilike oko 60 minuta.
  • Uskislo testo lagano premesite.
  • Da bi buhtle bile sve iste napravite deblji valjak koji isecite na komadiće iste širine. Svaki komad u ruci malo razvucite, dodajte malo džema i stisnite krajeve da džem nebi cureo tokom pečenja.
  • Buhtle slažite u okruglu vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali rastopljenim margarinom ili uljem, tako da sastav bude odozdo.
  • Kada ih sve složite namažite ih rastopljenim margarinom i ostavite da se odmore i nadodju još NEKIH 10 minuta.
  • Za to vreme ugrejte rerun na 200C stepeni.
  • Stavite buhtle da se peku. Kada porumene smanjite temperature na 180C stepeni i dopecite testo. Buhtle su gotove kada se testo odvoji od posude, za nekih 50 minuta.
  • Izvadite ih iz rerne, poprskajte sa malo hladne vode, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohlade.
  • Prohladjene buhtle odvojite po sastavu, pospite prah šećerom i poslužite.

Bonus saveti

Ako koristite svež kvasac prvo ga izdrobite u brašno.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam