Čamčići sa ljutom papričicom i maslinovim uljem
Sastojci
- brašna
- 1jaje
- 1 belanac (žumanac sacuvajte za mazanje)
- 1 kašika ravna soli
- 1 pecivo
- 200 ml jogurta
- 100 ml maslinovog ulja
- 70 ml mlake vode.
- Fil:
- sitan sir
- malo ulja
- peršun i sitno seckana ljuta papričica
Opis
- Od gore navedenih sastojaka zamesiti testo, oblikovati u loptu, zamotati i ostaviti u frizider na pola sata.
- U posudu staviti sastojke za fil i izmutiti. Razviti koru oko pola cm debljine i iseći na kocke. Na svaku kocku staviti fil i krajeve prebaciti jedan preko drugog i malo stisnuti da bi se dobio oblik malog čamčića.
- Premazati izmućenim zumancetom. Pospite susamom i pecite dok čamčići ne dobiju boju. Kad su pečeni prekrite vlažnom krpom da malo omekšaju .
Komentari