Čamčići sa ljutom papričicom i maslinovim uljem

Objavljeno 25.10.2015. od Jadranka Todorovic

Sastojci

  • brašna
  • 1jaje
  • 1 belanac (žumanac sacuvajte za mazanje)
  • 1 kašika ravna soli
  • 1 pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 70 ml mlake vode.
  • Fil:
  • sitan sir
  • malo ulja
  • peršun i sitno seckana ljuta papričica

Opis

60'
30'
0
5
  • Od gore navedenih sastojaka zamesiti testo, oblikovati u loptu, zamotati i ostaviti u frizider na pola sata.
  • U posudu staviti sastojke za fil i izmutiti. Razviti koru oko pola cm debljine i iseći na kocke. Na svaku kocku staviti fil i krajeve prebaciti jedan preko drugog i malo stisnuti da bi se dobio oblik malog čamčića.
  • Premazati izmućenim zumancetom. Pospite susamom i pecite dok čamčići ne dobiju boju. Kad su pečeni prekrite vlažnom krpom da malo omekšaju .

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam