Čokoladni kroasani

Objavljeno 13.04.2022. od

Sastojci

  • 2,5 dl mleka
  • 2,5 dl mineralne vode
  • 1,5 kašika šećera
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašika soli
  • 2dl ulja
  • 1.3 kg brašna (najbolje po potrebi dodavati)
  • Margarin za kolače
  • Eurokrem
  • Jaje
  • Čokoladni toping za prelivanje i čokoladne mrvice

Opis

60'
40'
0
0
  • Mleko i kiselu vodu zagrejati, da bude mlako, dodati šećer i izmrvljen kvasac, i sačekati da nadodje.
  • U nadosli kvasac dodati ulje, so i dodavati brašno po potrebi. Mesiti dok se ne dobije mekano testo.
  • Ostaviti da nadodje testo 30 min.
  • Nadošlo testo podeliti na 9 manjih jufki, 3x3 jufke, da nakon stavljanja margarina dobijemo 3 veće jufke. Između jufki rendati dobro ohladjen margarin.
  • Namazane jufke ostaviti da nadodju 10 minuta, zatim razvlačiti testo u krug.
  • Svakih krug podeliti na 12 trouglova, svaki trougao punuti sa kašikicom eurokrema i morati u krosane.
  • Kroasane ostaviti da nakvasaju u tepsiju još 15 min, premazati jajetom i peći na 200c 15-20 minuta.
  • Pečene kroasane preliti sa topingom i dekorisati po želji.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam