DOMAĆI HLEB

Objavljeno 20.10.2015. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kocka kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kg brašna
  • mlaka voda.

Opis

30'
60'
0
3
  • Kvasac potopiti sa malo mlake vode i šećerom i malo brašna ,ostaviti da odstoji .U vanglu nasuti brašno, kvasac, so i vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo, mesiti dok ne pocčne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte još brašna. Ostaviti testo da naraste premesiti i stavite u tepsiju da jos malo odmara. Peći hleb u zagrejanoj rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju. Pečen poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam