Buhtle

Objavljeno 15.01.2017. od Dragana Vujovic

Sastojci

  • 700g brasna (t-400 meko)
  • 1 svez kvasac
  • 700g brasna(T-400 meko)
  • 3dcl mleka
  • 2 jaja
  • 100g margarina
  • 5 supenih kasika secera
  • 1/2 kasicie soli
  • nerndana korica limuna
  • dzem po zelji
  • 100g margarina za premazivanje testa

Opis

180'
35'
0
0
  • 1.U mlako mleko staviti 1(supenu) kasiku secera i kvasac,i ostaviti da se aktivira kvasac. 2.U poebnoj vangli staviti brasno,jaja,margarinu ,secer,malo soli,narendanu koricu limuna,i zamesiti testo sa nadoslim kvascem.Umesiti mekse testo,premazati ga uljem(da ne bi pucalo) i ciniju zalepiti samolepljivom folijom ili krpom,i ostaviti da nadolazi oko 1 sat. 3.Nadoslo testo podeliti na loptice i svaku lopticu rukama rastanjiti.Na sredinu testa staviti kasiku dzema,i dobro spojiti krajeve,da se ne bi razlio dzem.Svaku lopticu premazati rastopljenim margarinom,pa stavljati u podmazanu okruglu tepsiju. 4.Ostaviti u+ih u tepsiji na toplom jos oko 30 minuta da nadolaze. 5.Peci ih u zagrejanoj rerni oko 35 minuta,na 180C. 6.Pecene posuuti secerom u prahu. 7.Pecivo ce se lako odvajati,posto je pre pecenja,premazano otopljenim margarinom

Bonus saveti

Umeseno testo dobro premazati uljem da ne bi pucalo. Staviti ga u činiju koja je, takodje, premazana uljem i dobro pokriti.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam