Duple štrudlice sa džemom od višanja

Objavljeno 02.02.2016. od Sandra Marković

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 1/2l mleka
  • 1/2 l vode
  • 20 g Alfa kvasca
  • 3 kašičice šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • prstohvat soli
  • narendana kora od limuna
  • džem od višanja za nadev
  • šećer u prahu za posipanje.

Opis

50'
50'
0
0
  • Kvasac izmešati sa šećerom, kašičicom brašna i malo mlake vode. Pokriti i staviti na toplo mesto da naraste.
  • Brašno sipati u veću činiju, a u sredini staviti narasli kvasac, žumanca, jaja, ulje, so i narendanu koru od limuna. Postepeno dodavati mleko i vodu i umesiti mekano testo. Testo staviti na toplo da narasta pola sata.
  • Naraslo testo razviti oklagijom u obliku pravougaonika debljine 1 cm. Pravougaonik podeliti na 2 dela. Premazati džemom od višanja i oba kraja rolati da se sretnu.
  • Štrudlu staviti u podmazan pleh sa urolanim krajevima na dole pa je premazati umućenim žumancetom i mestimicno izbosti viljuškom da ostanu dekorativne tackice. Postupak ponoviti i sa drugim delom.
  • Peći na 200 C oko 50 minuta.
  • Kada se prohladi seći na malo deblje kriške i posuti šećerom u prahu.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam