GIBANICA OD KISELOG TESTA

Sastojci

  • Za testo:
  • - 400 g brašna T-400
  • - ½ kocke kvasca ili kesica suvog kvasca
  • - 2 dcl mleka ili vode
  • - 1 kašičica soli
  • - 1 kašičica šećera
  • - 2 kašike ulja
  • Za fil:
  • - 4 komada jaja
  • - 400 g sira
  • - ½ dcl ulja
  • - so po potrebi
  • - susam

Opis

80'
50'
0
5
  • U dublju posudu stavite kvasac, pola toplog mleka, šećer i par kašika brašna. Promešajte varjačom i ostavite da kvasac nadodje.
  • Dodajte ostatak brašna, mleka i so i sve varjačom dobro umutite. Testo treba da bude malo redje. Ako je potrebno dodajte još malo mleka. Na kraju umešajte ulje.
  • Posebno umutite jaja, sir, ulje i so u gustu smesu.
  • Tepsiju u kojoj će te da pečete gibanicu obložite papirom za pečenje. Stavite polovinu testa i razvucite ga viljuškom po tepsiji.
  • Nanesite celu količinu fila i poravnajte.
  • Sada stavite drugi deo testa o poravnajte ga preko fila od sira.
  • U posudu u kojoj je bio fil od sira dodajte 2 kašike ulja, promešajte i četkicom namažite gibanicu odozgo.
  • Pospite susamom.
  • Gibanicu isecite na kocke i ostavite da nadodje duplo a za to vreme zagrejte rernu na 200C stepeni.
  • Stavite gibanicu da se peče. Kada porumeni i odvoji se od ivica tepsije pečena je. To je možda nekih 40 minuta ali procenite sami u zavisnosti od vaše rerne.
  • Pečenu gibanicu izvadite iz rerne i tepsije zajedno sa papirom. Papir odvojite ali neka gibanica ostane na papiru.
  • Pokrite salvetom i ostavite da se prohladi.
  • Toplu gibanicu secite po rezovima koji su napravljeni na piti pre pečenja i poslužite.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam