Hleb „kifla“

Objavljeno 13.01.2016. od Tatjana Eric Stojanovic

Sastojci

  • 250 g pšeničnog integralnog brašna
  • 250 g pšeničnog belog brasna
  • 20 g kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mlake vode
  • 50 ml ulja

Opis

30'
30'
0
0
  • Staviti kvasac u malo mlake vode da nadođe. Zatim ga pomešati sa belim i integralnim brašnom, dodati ostatak vode, so, šećer i ulje. Zamesiti glatko testo i ostaviti na toplom mestu da naraste. Zatim testo podeliti na 6 obgica. Svaku obgicu razviti u krug pa smotati u kiflu. Poređati kifle jednu do druge u mali pleh. Premazati jajetom (po želji) posuti semenkama i ostaviti u tepsiji oko deset minuta da odmori. Nakon toga staviti da se peče u zagrejanu rernu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam