HLEB NA MOJ NAČIN
Sastojci
- * 1 svaž kvasac
- * 7,5 dl tople vode
- * 1,300 gr brašna tip 400
- * 1 kašika šećera
- * 1 kašika soli
- * 1 kašika sirćeta
- * 1 dl ulja
Opis
- U dublji sud za mešenje staviti toplu vodu, kvasac i šećer.
- Kada se kvasac rastopi dodati celu količinu brašna, ulje, so i sirće.
- Sve umesiti mikserom, nastavci za testo, da se dobije kompaktna masa koja se odvaja od posude.
- Pokriti testo čistom krpom i ostaviti na toplo mesto oko 1 sat da nadodje.
- Testo ponovo mikserom premesiti.
- U okruglu tepsiju staviti peki papir, preručiti testo, poravnati i ostaviti da nadodje.
- Za to vreme zagrejati rernu na 200"C.
- Testo viljuškom probosti na više mesta i staviti da se peče.
- Peče se 60 minuta.
- Izvaditi pečeni hleb, poprskati ga hladnom vodom, pokriti čistom krpom i ostaviti da omekša oko 30 minuta.
- Izvaditi hleb iz tepsije, odvojiti od papira staviti na drugu krpu, pokriti ga i ostaviti da se ohladi.
Bonus saveti
Savet: sirće daje mekoću hlebu i ostaje svež nekoliko dana.
Komentari