Jin i jang kiflice
Sastojci
- 800 g brašna
- 2,5 dl mleka
- 1 dl ulja
- Puna kašika šećera
- 1/4 kocke kvasca
- 3 jaja
- Prstohvat soli
- 3 kašike organskog kakaa
- Šećer za šerbet
- Voda za šerbet
- Liminov sok za šerbet
Opis
- Pomešati mleko, kvasac i šećer i ostaviti da nadođe kvasac.
- Izmutiti mikserom jaja, so i ulje, pa dodati nadošao kvasac.
- Smesu i brašno podeliti na dva dela.
- U jedan deo dodati dodati kakao.
- Umesiti dva testa, pa svaki deo podeliti opet ja dva dela i rasstanjiti ih na radnoj površini.
- Staviti jedan crni krug, pa preko beli, a zatim jedan beli pa preko jedan crni.
- Krugove iseći u kiflice i staviti ih da se peku.
- Skuvati šerbet.
- Ohlađene kiflice potopiti u vreo šerbet.
Komentari