Jin i jang kiflice

Sastojci

  • 800 g brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • Puna kašika šećera
  • 1/4 kocke kvasca
  • 3 jaja
  • Prstohvat soli
  • 3 kašike organskog kakaa
  • Šećer za šerbet
  • Voda za šerbet
  • Liminov sok za šerbet

Opis

60'
15'
0
5
  • Pomešati mleko, kvasac i šećer i ostaviti da nadođe kvasac.
  • Izmutiti mikserom jaja, so i ulje, pa dodati nadošao kvasac.
  • Smesu i brašno podeliti na dva dela.
  • U jedan deo dodati dodati kakao.
  • Umesiti dva testa, pa svaki deo podeliti opet ja dva dela i rasstanjiti ih na radnoj površini.
  • Staviti jedan crni krug, pa preko beli, a zatim jedan beli pa preko jedan crni.
  • Krugove iseći u kiflice i staviti ih da se peku.
  • Skuvati šerbet.
  • Ohlađene kiflice potopiti u vreo šerbet.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam