Kroasani
Sastojci
- 5 dl jogurta
- 1 dl tople vode
- 1 kvasac
- 1 kašičica šećera
- oko 900g brašna +-malo više
- 1 pp
- 1,5 dl ulja
- 2 kašikice soli
- 250g margarina
- za premazivanje
- 1 jaje
- za posipanje morska so i susam
Opis
- Zamesiti testo od datih sastojaka,tako sto prvo aktiviramo kvasac u zasladjenu vodu i nakon 5 minuta dodamo ostale sastojke,jogurt,ulje,brasno,prasak za pecivo, so. Ostavimo testo da se udvostruči i nakon toga ponovo premesimo i podelimo na 8-10 obgica.
- Ređati obge malo rastanjene jednu preko druge a izmedju rendati margarin iz zamrzivača. Gornja se ne premazuje.
- Rastanjiti testo što tanje je moguće, iseći na trouglove i urolati. Premazati jajetom i posuti po želji. Ostaviti jos 30tak min i peći na 220 steepeni oko 20tak min. Od ove mase se dobije 36 kroasana.
Komentari