Kroasani

Objavljeno 03.02.2017. od Jelena Nikolic

Sastojci

  • 1 kg mekog brasna
  • 1 kockica kvasca
  • 500 ml mlake vode
  • 2 kasicice secera
  • 3 kasicice soli
  • 1 casa (180g) kisele pavlake
  • 100 ml ulja
  • 250 g margarina
  • 1 zumance
  • susam

Opis

30'
30'
0
0
  • Pomešati malo vode, šećer, kvasac i kašiku brašna i ostaviti da nadođe. Nadošli kvasac sipati u brašno, dodati vodu, ulje, pavlaku i so. Zamesiti testo. Prebaciti ga na brašnom posutu radnu površinu, mesiti da postane elastično. Vratiti testo u činiju, pokriti pamučnom salvetom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
  • Testo podeliti na 3 dela (3 jufke). Jednu jufku staviti na brašnom posutu radnu površinu, podeliti je na 8 loptica, tanjiti oklagijom jednu po jednu i ređati ih jednu na drugu. Sve osim poslednje premazati margarinom.
  • Oklagijom razvući testo (oko 50 cm prečnika) i iseći na 16 delova (16 trouglova). Isti postupak i za preostale dve jufke.
  • Po želji filovati sirom, šunkom..ili ostaviti bez fila. Urolati (od šire ka užoj strani), ređati u pleh (podmazan ili obložen papirom za pečenje). Premazati ulupanim žumancetom, posuti susamom.
  • Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 C, zatim još oko 15 minuta na 180 C. Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam