Kroasani sa čvarcima

Objavljeno 06.02.2016. od Jadranka Tot

Sastojci

  • 1 svež kvasac
  • 2 dl mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 500 g brašna
  • 2 jaja + 1 za premazivanje
  • 200 g mlevenih čvaraka
  • susam za posipanje

Opis

60'
30'
0
0
  • Sjediniti mlako mleko, šećer i izmrvljeni kvasac pa ostaviti da nadođe. Posebno umutiti 2 jajeta sa solju, dodati nadošao kvasac pa uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo koje se ne lepi za prste. Pokriti ga krpom i ostaviti da odmori oko pola sata.
  • Zatim testo premesiti i podeliti na 6 jufki.
  • Oklagijom razviti prvu jufku u krug i premazati mlevenim čvarcima. Drugu jufku razvući, staviti preko prve pa opet filovati čvarcima. Nastaviti postupak do kraja, s tim što se poslednja, šesta, jufka ne premazuje. Ovako oblikovano testo ostaviti da miruje 20 minuta.
  • Zatim razvući testo u što veći krug i oštrim nožem iseći na 24 trougla.
  • Svaki trougao pažljivo uviti u kroasan i ređati u pleh obložen pek-papirom.
  • Oblikovane kroasane premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok lepo ne porumene.
  • Gotove kroasane poprskati vodom, pokriti krpom i ostaviti da se malo prohlade pa poslužiti.

Bonus saveti

Kroasani na nov način. :)

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam