Kroasani sa sirom

Objavljeno 24.04.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 1 belance
  • 2 dl mlakog mleka
  • 2 dl jogurta
  • 2 dl mineralne vode
  • 1 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kockica Alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašičice soli
  • 1200 g brašna
  • Za premazivanje .
  • 250 g margarina
  • 300 g sira
  • 1 žumance
  • 1 kašika pavlake
  • 30 g susama
  • 3 gr morske soli

Opis

70'
20'
0
0
  • Kvasac rastopite sa mlekom, dodajte šećer i 2 kašike brašna. Izmešajte varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac. U odgovarajuću posudu stavite jaja, so, ulje, jogurt, vodu, isipajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo.
  • Testo odmah podelite na tri dela. Svaki deo na 6 loptica. Svaku lopticu razviti oklagijom do veličine plitkog tanjira i narendajte margarin. Svih šest kora stavljajte jednu preko druge a između stavljajte rendani margarin. Zadnja kora se ne premazuje.
  • Postupak ponoviti i sa ostalim delom testa. Sad razviti veliki krug što tanje. Točkićem za testo preseći na 16 delov . Ako želite manje možete seći i na više delova.
  • Na svakom širem delu stavljati po parče sira i motati kroasan. Ređati u plehu sa blagim razmakom. Postupak ponavljati i sa preostalim delom testa. Pokriti ih krpom i ostavite najmanje 2 sata da narastaju. Žumance umutiti sa pavlakom i četkicom premazati svaki kroasan.
  • Posuti susamom i morskom solju. Peći na 200 C dok ne porumene. Uživati u divnom ukusu. Kroasani su lepi i sutradan ali samo ako ostanu !
  • Prijatno !

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam