Krofne prelivene čokoladom
Sastojci
- Testo:
- 1 jaje
- 1 žumance
- 40 g kvasca
- oko 700 g brašna
- 250 ml mleka
- 50 ml ulja
- kašičica soli
- 2 kašike šećera
- rendana kora 1limuna
- kašika cimeta
- Preliv:
- 100g crne čokolade
- 100g mlečne čokolade
- kašika maslaca
Opis
- Malo ugrejati mleko pa u mlakom mleku razmutiti kvasac sa secerom,soli i dve kasike brašna. Ostaimo da odstoji 10ak min pa dodati ostale sastojke za testo i umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti 2h da raste na toplom.
- Kada je narasto lagano ga premesiti i seći na debljinu oko 1cm. Vaditi krugove i ostaiti da narastu dok se ugreje ulje. Kada se ulje ugreje smanjiti vatru da ne bi zagorele. Pržiti ih sa obe strane dok ne porumene. Ređati ih na salvetu da se upije visak masnoće.
- Izlomiti u šerpicu crnu i mlečnu čokoladu pa dodati i maslac. Topiti na pari dok se lepo ne sjediti pa umočiti svaku krofnu ili preliti kašikom.
Komentari