Krofne sa džemom
Sastojci
- Testo:
- 1 jaje
- 1 žumance
- 40g kvasca
- oko 700g brašna
- 250 ml mleka
- 50 ml ulja
- kašičca soli
- 2 kašike šećera
- rendana kora 1 narandže
- Još:
- šolja džema od kajsije
- 100g prah šećera
Opis
- Malo ugrejati mleko pa u mlakom mleku razmutiti kvasac sa šećerom, soli i dve kašike brašna. Ostavimo da odstoji 10ak min pa dodati ostale sastojke za testo i umesiti mekano testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti 2h da raste na toplom.
- Kada je narasto lagano ga premesiti i seći na debljinu oko 1cm. Vaditi krugove i ostaviti da narastu dok se ugreje ulje. Kada se ulje ugreje smanjiti vatru da ne bi zagorele.
- Pržiti ih sa obe strane dok ne porumene. Ređati ih na salvetu da se opije visak masnoće, pa ih napuniti džemom i posuti prah šećerom.
Komentari