Krofne u mleku

Objavljeno 08.11.2015. od Jadranka Tot

Sastojci

  • 1 svež kvasac
  • 350 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 125 g margarina
  • 2 žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 650 g brašna
  • Preliv:
  • 5 dl mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike šećera
  • šećer u prahu za posipanje
  • preliv od čokolade za dekoraciju

Opis

100'
60'
0
0
  • Sjediniti kvasac sa kašičicom šećera i mlakim mlekom pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti omekšali margarin, 3 kašike šećera i žumanca. Dodati nadošao kvasac, promešati i uz postepeno dodavanje brašna umesiti meko testo. Umešeno testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da naraste 45 minuta. Nakon toga testo blago premesiti na pobrašnjenoj površini i oklagijom razvući u krug debljine 2,5 cm. Odgovarajućom okruglom modlom vaditi krofne.
  • . Uzeti veću šerpu (od 10 l), podmazati je i u nju ređati krofne. Ostaviti ih da narastu dok se rerna greje na 200 sepeni. Za preliv staviti mleko da provri sa šećerom i vanilin šećerom. Vrelim mlekom preliti krofne u šerpi, pa staviti da se peku u zagrejanoj rerni.
  • Peći krofne na 200 stepeni prvih 15 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepeni. Po potrebi pokriti krofne alu-folijom kako bi se i dole ispekle.
  • Kada se ohlade, posuti ih šećerom u prahu i po želji dekorisati prelivom od čokolade.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam