Kronat
Sastojci
- 500 g brasna
- 1 kasika suvog kvasca
- 250 ml mleka
- 4 kasike secera
- 2 jajeta
- 125 g margarina
Opis
- U odgovarajuci sud staviti kvasac,secer i toplo mleko pa dobro promesati.Dodati brasno i jaja i zamesiti testo.Ostaviti 30 minuta da nadodje.
- Nadoslo testo razvuci oklagijom debljine 0,5 cm pa premazati margarinom.1/3 testa prebaciti do polovine,zatim prebaciti i drugu trecinu.Ponovo razviti testo,premazati margarinom i preklopiti.Postupak ponoviti jos jednom.
- Zatim,testo razviti debljine 1 cm pa casom ili okruglom modlom vaditi kronate (manjom casom vaditi sredinu).Ostaviti ih da odstoje 15 min pa ih prziti na zagrejanom ulju sa obe strane.
- Gotove kronate posuti secerom u prahu,preliti cokoladom,posuti orasima,lesnikom,keksom...
Komentari