Kuglof pogača

Objavljeno 22.02.2021. od Vesna Pavlović

Sastojci

  • 200 ml mleko
  • 30 g alfa kvasac
  • 1 kašičica šećer
  • 1 kašičica so
  • 1 belance
  • 150 ml ulje
  • 600 g brašno
  • 1 žumance
  • 1 kašika mleko
  • po potrebi susam

Opis

65'
25'
0
0
  • U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Belance umutitu viljuškom,dodati ulje,izmešati i sipati u posudu sa nadošlim kvascem. Posoliti,postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i iosaviti da odstoji 30 minuta.
  • Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u krug.
  • Okruglom modlom(ili čašom)vaditi krugove.
  • Kalup za kuglof dobro premazati margarinom i u krug ređati krugove tako da jedan deo testa naleže na drugi i tako redom dok se ne popuni kalup,odnono,dok se ne poređaju svi krugovi od testa.
  • Uključiti rernu i zagrejati na 220 stepeni. Žumance razmutiti viljuškom i premazati pogaču. Posuti susamom.
  • Peći na 200 stepeni 25 minuta(po potrebi smanjiti temperaturu kako pogača ne bi gorela).
  • Gotovu pogaču izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinhskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Bonus saveti

Probajte,nećete se pokajati!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam