Lepinje za pljeskavice

Sastojci

  • 360 g brašna
  • 250 ml voda
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice so
  • 16 g alfa kvasca
  • 1 kašika ulje

Opis

85'
15'
0
0
  • U odgovarajuću posudu uliti mlaku vodu,dodati izmrvljen alfa kvasac,šećer i izmeśati.Ostaviti da odstoji 15 minuta.Zatim dodati polovinu od ukupne količine brašna i mutiti mikserom(nastavkom za testo).Zatim dodati ostatak brašna,so i sve sjediniti mikserom(takođe koristiti nastavak za testo).Dodati ulje i rukom sjediniti sa testom.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti 20 minuta da odstoji.
  • Nadošlo testo podeliti na 4 dela,te na pobrašnjenoj radnoj površini premesiti svaki deo formirajući loptice(jufke).
  • Pleh obložiti pek-papirom i poređati loptice od testa.Posuti ih brašnom,prekriti providnom orianhajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
  • Prstima rastanjiti loptice od testa,posuti ih brašnom,prekriti providnom prianjajućom folijom,te ostaviti da odstoje još 15 minuta.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.
  • Gotove lepinje izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
  • Lepinje poslužiti.

Bonus saveti

Proleće,priroda,roštilj,lepinje-eto razloga zašto je ovo moj omiljeni prolećni recept.Lepinje su veoma mekane i ukusne,te Vam ih toplo preporučujem.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam