Lisnata pogaca

Objavljeno 27.12.2020. od Marina

Sastojci

  • Sveze mleko 2 dl
  • Gusti jogurt 3 kasike
  • 2 jaja
  • 2 kasike ulja
  • 1 k. kasika secera i 1 k.k soli
  • 1 kockica kvasca
  • 1/2 maslaca ili margarina
  • 600 gr brasna
  • Susam za posipanje

Opis

60'
35'
0
5
  • U mleku otopiti kvasac i secer i ostaviti da naraste. U drugu posudu sipati ostatak mleka,jogurt,ulje,so i jedno jaje. Kada kvasac krene dodati ga u prethodnu smesu i postepeno dodajuci brasno umesiti meko testo. Ostaviti testo na toplom mestu da nadodje. Kada nadodje podeliti ga na 4 loptice. Rasklagijati prvu lopticu,premazati margarinom pa preko nje dodati drugu rasklagijanu opet premazati margarinom pa onda trecu takodje premazati margarinom ili maslacem. Cetvrtu ne mazati. Na sredinu testa staviti neku cinijicu ili casu i malo pritisnuti. Nozem okolo lagano seci trake sirine po zelji i svaku uviti 2-3 puta. Ostaviti u plehu da se udvostruci. Pre pecenja premazati zumancetom umucenim sa kasikom mleka i posuti susamom. Staviti u hladnu rernu i ukljuciti je na 200C. Peci oko 30tak min.

Bonus saveti

Sto vise uvijete traku pogaca bude lisnatija i dekorativnija. Ja licno koristim margarin za jelo ne za kolace. Lakse se razmaze.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam