Lisnata pogaca
Sastojci
- 500g brasno
- 20g svezeg kvasca
- 300ml mleka
- 1 kasicica so
- 1 kasicica secer
- 5 kasika ulje
- 150g puter
- 1 jaje
- susam
Opis
- U odgovarajućoj posudi stavite mlako mleko,kvasac,šećer i jednu kašičicu brašna.Ostavite da nadodje 10min,zatim dodajte so i ulje i zamesite glatko testo.Ostavite na toplom da nadodje.Nadošlo testo premesite na pobrašnjavenoj površini,podelite na pet dela i od svakog napravite lopticu,ostavite da odmore 10min.Svaku lopticu rastanjite malo i premažite omekšalim puterom,redjajte jednu na drugu samo poslednju petu ne premazujete.Zatim testo rastanjite u krug oko 2-3mm debljine.Oko kruga isecite obruč širine oko 3 cm,to će vam posle trebati za pravljenje ruža za sredinu pogače.Krug isecite na 16 jednakih dela,kao za kiflice,zatim uvijajte ravno uz jednu stranu trougla.Redjajte u tepsiju premazanu uljem,onaj obruč koji ste ostavili sa strane isecite na četiri dela,pravite ružice i stavite ih u sredini.Premažite umućenim jajetom i pospite susamom,peći na 200°C oko 40min.
Komentari