Lisnati puž

Objavljeno 15.05.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1/2 kocke Alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 čaša jogurta
  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 900 g brašna
  • Za premazivanje :
  • 200 g sal a- možete koristiti margarin ili maslac
  • 200 g sira
  • 1 žumance
  • 1 kašika jogurta
  • 30 g susam

Opis

60'
20'
0
0
  • U odgovarajuću posudu izmrviti kvasac dodati mlako mleko, vodu,šećer i nekoliko kašika brašna.Varjačom izmešati smesu i pustiti 5 minuda da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaja, jogurt, so, i sipati nadošli kvasac i sa brašnom, koje dodajete postepeno, zamesiti glatko testo.
  • Pokriti ga krpom i ostavite 20 minuta da krene. Nadošlo testo premesiti i oklagijom razvijte krug debljine oko 5 mm. Premazati salom ceo krug i izmrviti sir. Ako je sir za mazanje, premazati testo. Točkićem za testo preseći trake na oko3-4 cm.
  • Prvu traku uviti kao rolat i nju stavite u sredini tepsije gde će se peći. Ostale trake ređajte oko tog prvog kruga s tim da gde se završava prethodna traka tu počinje sledeća.
  • Sve trake tako poređane daju veliki krug. Žumance umutiti sa jogurtom i premazati puža. Posuti ga susamom, ostaviti dok se zagreje rerna i peći na 200 C dok ne porumeni!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam