Mak hleb

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 20g svežeg kvasca,
  • 3 dl mlake vode,
  • 600 g brašna ,
  • 3 kašike maka,
  • pola kašičice šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike ulja i
  • 3 kašike sitnog sira.
  • Za premazivanje:
  • jedno belance i
  • 1 kašika maka

Opis

50'
60'
0
0
  • U šolju staviti kvasac, dodati šećer, mlaku vodu i rastopiti . U veću činiju staviti brašno, so, ulje sir i mak, usuti razmućeni kvasac i preostalu vodu, pa zamesiti testo. Ostaviti oko četrdeset minuta da naraste. Nakon tog vremena testo premesiti i oblikovati po ukusu. Odgore premazati belancem i dobro posuti makom, pa staviti u kalup i ostaviti da malo naraste.

Bonus saveti

Prelep je, gosti ostanu zatečeni, sve su probali ali hleb sa makom nisu, gledaju sa nepoverenjem, pa kad probaju toliko im se svidi da pitaju da li ima malo i da ponesu

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam