Makaronsi
Sastojci
- 125 gr bademovog brasna
- 125 gr secera u prahu
- 80 gr belanca
- 110 gr kristal secera i 3 kasike vode
- 100 ml slatka pavlaka
- 200 gr cokolada za kuvanje
Opis
- Bademovo brasno i secer u prahu pomesati, i dodati 40 gr belanca. Smesa mora da bude sjedinjena.
- Na sporetu staviti kristal secer i 3 kasike vode, da provrije 2 min. Zatim to isipati u preostali belanac (40 gr) u drugoj posudi i miksirati dok šam ne bude potpuno cvrst. Staviti boju po zelji. Moze gel boja i prah boja. Nikako tecna.
- Potom šam isipati u prethodno sjedinjenu smesu, i mesati spatulom. Takozvani proces "makaronizacija". (Spatulom praviti kruzne poteze) Smesa mora sama da klizi sa spatule. Kada se ispise broj 8 smesom, onda je spremno za sledeci korak.
- Smesu isipati u dresir kesu, i na pek papir istiskivati krugove velicine 3 cm. Lupite pleh o sto kad zavrstite, da izadje visak vazduha.
- Makaronsi se suse od 2 do 3 sata, zavisi od toplote u prostoriji.
- Osusene makaronse peci u zagrejanoj, odskrinutoj rerni, na 140 stepeni, 15 minuta.
- Slatku pavlaku zagrejati do kljucanja i pomesati sa cokoladom. Sjediniti i prohladiti.
- Prohladjeni cokoladni ganas isipati u dresir kesu, istiskivati na jednu skoljku makaronsa, i spajati drugom.
- Ohladjene sluziti.
Bonus saveti
Makaronsi su najbolji ako odstoje 2 dana u frizideru.
!Savet!,Pre nego da pocnete sa receptom, predlazem da odgledate par videa na you tubu, vezanih za ove kolacice, koji nisu nimalo laki za pravljenje 😉
Komentari