Medenjaci
Sastojci
- 200 gr maslaca
- Jedno jaje
- 150 gr šećera
- 2 vanil šeçera
- 2 pune kašike meda
- 1 kašika začina za medenjake
- 1 belance
- 150 gr šećera u prahu
- Sok od pola limuna
- 450 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
Opis
- MEDENJACI: Putera otopiti u mikrotalasnoj ili na sobnoj temeperaturi. Umutiti jedno jaje, 150gr šećera, 2 vanil šećera, dodati dve velike kašike meda i veliku kašiku začina za medenjake. Dodati otopljeni maslac. To sve umesiti sa 450 gr brašna i jednim praškom za pecivo. Ostaviš minimalno 3 sata u frižideru. Nakon toga hladno testo razvaljati i vaditi modlicama oblike. Peći na 180 stepeni 10-12 minuta. Umutiti glazuru od jednog belanceta i 150 gr šećera u prahu, dodati sok od pola limuna.
Bonus saveti
Za različite boje glazure koristiti jestive boje
Komentari