Mini hamburgeri

Objavljeno 27.01.2015. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 60 g putera
  • 500 g brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 ½ kašikica soli
  • 2 jajeta
  • Susam za posipanje
  • Za punjenje:
  • 150 g budimske salame
  • 100 g tost topi sira
  • 250 g krem sira
  • Nekoliko listova zelene salate

Opis

15'
30'
1
0
  • U šerpicu zagrejte mleko, vodu i puter, tek toliko da se puter otopi.
  • Pomešajte 100 gr brašna, kvasac, šećer i so, jedno jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom.
  • Postepeno dodajte preostalo brašno tako da dobijete meko, glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe.
  • Od testa pravite kuglice veličine oraha (možda malo manje) i ređajte u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.
  • Premažite umućenim jajetom, posolite i pospite prethodno isprženim susamom i semenkama suncokreta.
  • Ostavite da odstoji još 30 minuta u plehu a zatim pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
  • Kada su zemičke pečene svaku presecite na pola, premažite krem sirom, od gore stavite po kolut budimske salame, parče sira i po list zelene salate. Po želji možete staviti i malo kečapa ili kolutove cherry paradajza.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam