Mini hamburgeri
Sastojci
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- 60 g putera
- 500 g brašna
- 1 kocka kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 ½ kašikica soli
- 2 jajeta
- Susam za posipanje
- Za punjenje:
- 150 g budimske salame
- 100 g tost topi sira
- 250 g krem sira
- Nekoliko listova zelene salate
Opis
- U šerpicu zagrejte mleko, vodu i puter, tek toliko da se puter otopi.
- Pomešajte 100 gr brašna, kvasac, šećer i so, jedno jaje i zagrejanu mešavinu sa mlekom.
- Postepeno dodajte preostalo brašno tako da dobijete meko, glatko testo. Ostavite da odstoji 45 minuta da nadođe.
- Od testa pravite kuglice veličine oraha (možda malo manje) i ređajte u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.
- Premažite umućenim jajetom, posolite i pospite prethodno isprženim susamom i semenkama suncokreta.
- Ostavite da odstoji još 30 minuta u plehu a zatim pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
- Kada su zemičke pečene svaku presecite na pola, premažite krem sirom, od gore stavite po kolut budimske salame, parče sira i po list zelene salate. Po želji možete staviti i malo kečapa ili kolutove cherry paradajza.
Komentari