Novogodišnja venac pogača

Objavljeno 31.12.2015. od Adilja Hodza

Sastojci

  • 600 grama brašna
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 1 paketić kvasca
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 3 dl vode
  • za premaz žumance
  • 3 kašike vode
  • 50 grama šećera
  • nekoliko zrna nara

Opis

60'
30'
0
0
  • U prosejano brašno dodajte so, šećer, kvasac, maslinovo ulje i vodu. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
  • Nadošlo testo premesite i podelite na 8 jednakih delova. Rasporedite delove u tepsiji uz ivicu u krug. Premažite žumancetom i ostavite da odstoji još desetak minuta
  • Za to vreme uključite rernu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni (oko 25 minuta) da porumeni.
  • Izvadite iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se malo tišti.
  • Vodu i šećer promešajte i špinujte na vatri par minuta. Špinovani šećer malo prohladite i premažite pogaču. Na kraju pospite zrnama nara i poslužite.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam