Novogodišnje pecivo: LISNATE KIFLICE-slane i slatke
Sastojci
- 1 žumance
- 200 ml toplog mleka
- 100 ml jogurta
- kašika šećera
- kašičica soli
- 3 kašike ulja
- 500 gr brašna
- 125 gr margarina
- 20 gr kvasca
- nadev: 2 belanca, 150 gr sira ili ako želite sltke: pekmez
- susam za posipanje; žumanac i kašika mleka za premazivanje kiflica
Opis
- Potopiti kvasac u malo mleka, sa kašičicom šećera i malo brašna. Kada kvasac naraste, dodati jogurt, ulje i brašno, dodavati postpeeno dok se ne dobije kompaktna masa. Zamesiti testo i ostaviti da naraste 1 čas na toplom,
- Podeliti testo na 6 loptica, ostaviti malo da narastu, razvući oklagijom jednu po jednu i narendati margarin preko svake, redjati jednu na drugu, na poslednju jufkicu ne stavljati margarin. Još malo ostaviti da narastu pa razvući testo u krug debljine 5mm, iseći na 20 trouglića i na svaki staviti Fil i uvijati kiflice. Premazati ih žumancem sa mlekom, još malo ostaviti da narastu i peći.
- Ja sam od iste smese pravila i slatke, samo sam stavila pekmez za nadev. Hrskave su spolja a unutra mekane.
Komentari