Pekarska pogača

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 1 kockica kvasca,
  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli,
  • 3 kašike šećera,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 šoljica ulja i
  • po potrebi brašno
  • (da se ne lepi za zidove posude ili ruke).

Opis

60'
40'
0
0
  • , Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice i ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U okrugli pleh obložen papirom za pečenje, poslagati kifle,ostaviti da narastu, pospite lanenim semenom i pecite u zagrejanoj rerni dok pogača lepo ne porumeni.

Bonus saveti

Ukusne , mekane ....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam