Pekarska pogača
Sastojci
- 1 kockica kvasca,
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica soli,
- 3 kašike šećera,
- 2 kašike sirćeta,
- 1 šoljica ulja i
- po potrebi brašno
- (da se ne lepi za zidove posude ili ruke).
Opis
- , Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta. Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice i ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U okrugli pleh obložen papirom za pečenje, poslagati kifle,ostaviti da narastu, pospite lanenim semenom i pecite u zagrejanoj rerni dok pogača lepo ne porumeni.
Bonus saveti
Ukusne , mekane ....
Komentari