Pituljice sa sirom
Sastojci
- 500 gr brašna
- pola svežeg kvasca
- 1 mala kašika soli
- 1 mala kašika šećera
- 1 dl ulja
- 2 dl jogurta
- voda
- Nadev :
- 300 gr sira
- 1 jaje
- malo soli
- peršun
Opis
- Kvasac preliti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so i šećer pa dodati jogurt , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na osam jednakih jufki.Svaku jufku pomoću oklagije blago razvući i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Umutiti jaje i so , dodati izmrvljeni sir i sitno seckani peršun, promešati i stavljati na testo stim da od ivice ostane za prst širine nepremazano testo.Rernu zagrejati na 250 stepeni i po stavljanju pleha u njega smanjiti na 200 stepeni i peći oko 15 minuta.
Bonus saveti
u fil moze da se doda i sunka i malo kecapa ko voli.
Komentari