Pogača pečena u crepulji

Sastojci

  • 500 ml vode
  • 40 gr Vrenje kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 jaja
  • brašno po potrebi
  • 100 ml ulja

Opis

35'
40'
0
0
  • U 500 ml mlake vode izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera.U posudi za mešenje sipati oko 500 gr brašna,napraviti rupu u sredini,dodati 2 jaja,kašiku soli,ule,narasli kvasac i dodavajući još brašna zamesiti glatko testo.Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da narasta 15 minuta.Naraslo testo ponovo premesiti i ostaviti da narasta još 15 minuta.Testo premesite, formirajte oblik pogače i stavite ga u crepulju.Pogaču mestimično izbockajte vrhom noža,poklopite poklopcem i stavite na žar.Žaom prekrijte i gornji poklopac kako bi se ravnomerno pekla i sa gornje strane.Pečite oko 40 minuta ili dok ne porumeni i sa gornje i sa donje strane.Povremeno otvarajte gornji poklopac i kontrolišite kako napreduje pečenje pogače.Ovako pečena pogača će biti mekana i mirisna.Uživajte!

Bonus saveti

Ukoliko niste sigurni da umete na ovaj način da ispečete pogaču pomoć potražite od baka koje imaju više iskustva za pečenje hlebova pod crepuljom.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam