Pogača Bela Rada

Objavljeno 02.12.2016. od Dana Drobnjak

Sastojci

  • 2,5 dcl mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 25 gr Vrenje svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 4 kašike ulja
  • 550 gr brašna
  • 1 žumance
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika mleka
  • semenke susama i lana

Opis

80'
40'
0
0
  • U mlako mleko staviti šećer i suvi kvasac, da stane 5 minuta pa dodati 1 jaje, belance, ulje i brašno. Zamesiti tresto, izraditi i ostaviti da nadolazi. Testo kad nadodje izraditi ga i podeliti na 4 dela. Svaki deo testa od 3 dela podeliti na 3 kuglice, ukupno imamo 9 kuglica. Četvrti deo testa ostaviti za kasnije. Devet kuglica poredjati na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan puterom. Jednu lopticu testa unutra kalupa a 8 loptica okolo kalupa.
  • Četvrti deo testa što smo ostavili po strani podeliti na 2 dela i oba dela razvaljati u krug od 15 cm. Iseći krugove testa na 8 trouglova. Trouglove od 1 kruga staviti na loptice testa ivica trougla da je vani do oboda kalupa. Od drugog testa trouglove redjati izmedju 2 loptice testa donji širi deo trougla malo skupiti pre nego što stavimo izmedju loptica testa
  • Kad složimo pogaču obod kalupa prečnika 24 cm premazati puterom i staviti, uklopiti dno kalupa gde smo redjali testo. Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču, sredinu posuti lanom a latice susamom, ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 35-40 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam