Praznična dukat pogača

Sastojci

  • 800 gr brasna
  • ravna kasika soli
  • pola kockice svezeg kvasca
  • 1 manja soljica ulja
  • oko 400 ml mlake vode
  • oko 100 gr maslaca ili margarina
  • 1 zumance
  • susam,kim...

Opis

60'
30'
0
0
  • U posudu sipati 700 g brašna, kvasac ostaviti da nadodje sa kašičicom brašna, kašičicom šećera i malo mlake vode. U brašno sipati šoljicu ulja, kašiku soli, nadošli kvasac i zamesiti testo sa mlakom vodom. Ostaviti da nadodje. Preraditi na pobrašnjenoj površini, razvući koru debljine prsta i vaditi čašicom "dukate". Redjati ih u tepsiju i izmedju svakog "dukata" staviti po malo maslaca ili margarina. Ostaviti da nadodje, premazati zumancetom,posuti susam,kim i peći na 220 C dok ne porumeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam