Prelivena strudla sa dzemom

Objavljeno 30.01.2016. od Tina Horvat

Sastojci

  • Za testo:
  • 600 g brašna
  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kvasac
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • Za premazivanje:
  • 1 jaje
  • Za fil:
  • par kašika džema po izboru
  • Za preliv:
  • 2 dl mleka
  • 1 šolja šećera

Opis

0'
0'
0
0
  • Razmutiti kvasac u toploj vodi sa solju i šećerom. Ostaviti 10 minuta da nadođe. Onda dodati 2/3 brašna, mleko, ulje i jaja. Izmešati i ostaviti da odstoji 40 minuta. Biće lepljivo testo. Posle dodati ostatak brašna, premesiti. Treba da bude jako meko teato, ali da se ne lepi. I ostaviti ga još 20 minuta. Podeliti testo na dva dela. Premesiti ih i razvući u kvadrate. Po kvadratu iseći trake željene debljine. Premazati ih sa džemom i urolati. Poslagati ih u podmazan pleh i premazati umućenim jajetom. Peći ih dok lepo ne narastu i ne porumene. Staviti u šerpicu mleko i šećer. Kuvati nakon što provri još 5 minuta. Štrudlice prelivati kašikom. Sve lepo preliti.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam