Prhke kiflice sa jagodama

Objavljeno 01.06.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • Potrebno je za testo :
  • 1 dl vode
  • 20 gr Alfa kvasca
  • 250 gr margarina
  • 200 ml jogurta
  • 1 šoljaod 2 dc šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 700 gr brašna
  • 50 gr kokosa
  • 1 vanilin šećer
  • Za fil :
  • 300 gr jagoda
  • 600 ml soka od jagoda
  • 2 pudinga od jagode
  • 100 gr kokosa
  • 8 kašika šećera
  • Za dekoraciju :
  • 100 gr čokolade
  • 4 kašika ulja

Opis

25'
10'
0
5
  • Prvo skuvajte fil.Oćistite ,operite jagode i sameljite u blenderu.Od soka odvojite jednu čašu i sa njom razmutite puding.U ostatak dodati šećer i kad provri zakuvati puding na uobičajeni način.Prohladiti i u mlako dodati kokos.Promešati više puta da se masa sjedini.Ohladiti. Kvasac pomešajte sa vodom.U dublju posudu izmiksajte margarin,dodajte šećer,kvasac,soli,vanilin šećer,kokosovo brašno,jogurt i sa brašnom zamesite glatko testo . Testo odmah podelite na dva dela.Razviti oklagijom krug tako da testo bude otprilike 2-3 mm.Točkićem za testo preseći na 16 delova,kao za kiflice.Na svakom širem delu staviti po punu kašiku fila.Smotati kiflicu ali ne savijate krajeve da bi mogao da se vidi fil.Postupak ponoviti i sa drugim delom testa.Poređajte u plehu koji je obložen pek papirom.Dok se uključi rerna da miruju kiflice i onda peći na 190 C oko 5-7 minuta,u zavisnosti od rerne.Vrlo brzo budu gotove i treba da ostanu bele.Čokoladu otopiti sa uljem i svaku kiflicu nepravilno išarati .Ostavite da se ohlade i uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam