Prizrenske lepinje punjene sirom

Sastojci

  • sastojci
  • 250 mil. mlake vode
  • kasicica secera
  • 1/2 kockice Alfa kvasca
  • 1/2 dcl. ulja
  • 400 grama brasna
  • Fil za punjenje
  • 200 grama sitnog sira
  • 2 kasike kisele pavlake
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • zumance za premazivanje
  • corokot za posipanje

Opis

100'
25'
0
0
  • U mlaku vodu stavite šećer, kvasac i ulje. Ostavite nekoliko minuta da nadođe. Brašno prosejte i dodajte so. U veću posudu stavite nadošli kvasac i zatim dodajte brašno. Mesite testo kašikom a kasnije nastavite da mesite rukom. Dodajte brašna koliko je potrebno da se testo ne lepi za prste. Umešeno testo pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na šest jednakih delova. Svaki deo posebno premesite i rastanjite na veličinu manjega tanjira. Poređajte lepinjice u tepsiji obloženu pek-papirom. Pokrijte krpom i ostavite 15-20 minuta da narastu. Narasle lepinjice pritisnite po sredini sa dnom čaše ili neke činijice da dobijete udubljenje. Krajeve lepinjica premažite žumancetom i pospite susamom. Fil za punjenje sjedinite, dodajte još malo soli ako sir nije dovoljno slan. I tom smesom punite udubljenja u lepinji. Napunjene lepinjice pospite čorokotom po sredini, onosno preko fila. Odmah stavite u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok blago ne porumene. Pečene lepinje izvadite iz rerne, pokrije krpom da malo omekšaju i poslužite.

Bonus saveti

uz solju jogurta bice svrsen dorucak ili vecera.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam