Punjena novogodišnja venac pogača

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1/ 2 kocke svežeg Vrenje kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mlake vode
  • 200 g seckane šunke
  • 150 g seckanog kačkavalja
  • 100 g sitno seckanih krastavčića
  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • malo kačapa

Opis

50'
40'
0
0
  • U mlakoj vodi aktivirati kvasac. Brašno prosejati, pa mu dodati nadošli kvasac, so i maslinovo ulje. Umesiti glatko testo. Ostaviti ga da narasta oko sat vremena.
  • Nakon što je testo naraslo, podeliti ga na tri približno jednaka dela.
  • U međuvremenu, naseckati šunku, krastavčiće i kačkavalj na kockice.
  • Svaki deo testa razviti u dugačku i usku pravougaonu koru. Potom svaki deo testa premazati sa malo kečapa. Seckanu šunku rasporediti preko dve razvučene kore. Preko poslednje razvučene kore rasporediti mešavinu seckanih krastavčića i kačkavalja.
  • Svaku razvučenu koru uviti u rolat.
  • Dobijene rolate staviti jedan pored drugog, pa ih uplesti u pletenicu.
  • Dobijenu pletenicu pažljivo staviti u podmazan kapup za kuglof i spojiti joj krajeve. Premazati žumancetom umućenim sa malo mleka.
  • Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam