Punjena pogača

Objavljeno 30.01.2016. od Sandra Marković

Sastojci

  • Za testo:
  • 500 gr brasna
  • 100 ml mleka
  • 1 casa jogurta
  • 1 jaje
  • 1 kasicica soli
  • 1 kasicica secera
  • 1/2 kockice Alfa kvasca
  • 1/2 kesice praska za pecivo
  • 1 kasika ulja.
  • Za nadev:
  • 300 gr spanaca
  • 200 gr mladog sira
  • 100 gr salame
  • 2 jaja
  • 2 cena belog luka
  • 100 gr kackavalja.
  • Za premaz:
  • 1 jaje
  • susam
  • ,suncokretovo,bundevino i laneno seme.

Opis

20'
25'
0
0
  • U mlako mleko izmrviti kvasac,dodati šećer i ostaviti da nadođe kvasac.U vanglicu za mešenje sipati nadosao kvasac,jogurt,jaje,so,prašak za pecivo i polovinu brašna.Umesite glatko testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
  • Spanac oprati,ocistiti i sitno iseckati.Zumanca sjediniti sa sirom,dodati spanac,iseckanu salamu i luk i 50 gr rendanog kackavalja i po potrebi posoliti.Sve dobro sjediniti pa dodati lepo umucena belanca.
  • Testo podeliti na dva dela.Prvi deo razvuci i staviti u podmazanu tepsiju i umucenim jajetom premazati ivice.Na koru rasporediti fil i posuti sa preostalih 50 gr rendanog kackavalja.Razvuci drugu koru,staviti preko fila i iseci ostrim makazama kao na slici.Premazati umucenim jajetom i posuti mesavinom navedenog semenja.Peci na 200 C oko 25 minuta.Iseci i sluziti toplo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam