Punjene uskršnje spirale

Sastojci

  • 900 grama brašna
  • 300 ml mlakog mleka
  • 300 ml mlake vode
  • 1 belanac
  • 2 jaja
  • 50 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 4- 5 kašika ulja
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • soli po ukusu
  • malo ulja
  • 1 žumance.

Opis

80'
30'
0
0
  • U malo mlake vode razmutiti kvasac uz dodatak kašičice šećera i brašna i ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, pa mu dodati jaja, belance, ulje, so, mlaku vodu, mleko i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga nadođe oko 40 minuta.
  • U međuvremenu, pripremiti nadev- na ulju propržiti sitno seckani crni luk. Kada promeni boju, dodati mu mleveno meso, posoliti po ukusu i dinstati dok meso ne bude lepo uprženo. Skloniti sa vatre i prohladiti.
  • Nadošlo testo premesiti i podeliti ga na manje loptice. Svaku lopticu razviti u koru, pa uzduž rasporediti pomalo fila od mlevenog mesa. Zatim umotati, a krajeve lepo zatvoriti. Postupak ponavljati dok se materijal ne potroši.
  • Uzimati po dve rolnice i uvijati ih kao pletenicu. Pripremljene pletenice ređati u pleh obložen pek- papirom. Premazati ih žumancetom umućenim sa malo ulja.
  • Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30- 40 minuta.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam