Ramazanke

Objavljeno 25.04.2022. od Adilja Hodza

Sastojci

  • 500 grama brašna
  • 2 decilitara jogurta
  • 2 decilitara jogurta
  • 1 decilitar vode
  • 5 kasika ulja
  • 1 jaje
  • kocika Alfa kvasca
  • kasicica secera
  • kasicica soli
  • jogurt za premaxivanje
  • za posipanje corokot

Opis

100'
30'
0
0
  • Priprema: Pomešajte mleko i vodu te smlačite. Dodajte kašičicu šećera i izmrvljen kvasac, jaje, lagano izmešajte i ostavite tako da stoji da nadođe. U dublju posudu u kojoj će te mesiti sipajte bprašno, dodajte so, jogurt, ulje, sve lagano izmešajte i na kraju dodajte nadošli kvasac. Zamesite čvrsto testo koje se ne lepi za prste. Testo pokrijte krpom i ostavite na toplom oko 1 sat da se udvostruči. Nadošlo testo premesite i podelite na osam delova i napravite loptice. Svaku lopticu oklagijom razvucite do veličine manjeg tanjira. Poređajte u tepsiju obloženu pek-papirom. Svaku lepinjicu oštrim nožem zasecite, premažite jogurtom i pospite čorokotom. Ostavite da odstoje 10-tak minuta (ako se slepe ponovo ih zasecite pre pečenja). Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20-minuta ili dok blago ne porumene. Pečene lepinjice izvadite iz rerne, pokrijte krpom da malo omekšaju.

Bonus saveti

Najukusnije su dok su tople.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam