Rolovana pogaca

Objavljeno 10.04.2022. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 650 g brasna
  • 5 kasika svinjske masti
  • 1 jaje
  • 1 zumance
  • 250 ml mlakog mleka
  • 20 g svezeg kvasca
  • 1 kasicica soli
  • 1/2 kasicice secera
  • susam

Opis

90'
30'
0
0
  • U mlako mleko izmrviti kvasac.Dodati secer i malo brasna,promesati i ostaviti da kvasac nadodje.Penasto umutiti jaje i zumance s tri kasike masti.Dodati so i nadosao kvasac,pa postepeno dodajuci brasno umesiti glatko testo.Ostaviti da nadodje 45 minuta.
  • Zatim testo razviti oklagijom i premazati ga preostalom mascu,pa urolati.Seci na manje rolate pa ih redjati u tepsiju oblozenu pek-papirom.Premazati zumancetom i posuti susamom.
  • Ostaviti da odstoji 30 minuta.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Bonus saveti

Veoma ukusna i mekana pogaca..

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam