Ruski kolač
Sastojci
- 450g brašna,
- 20g svešeg kvasca,
- 60ml mlakog mleka,
- 2 jajeta +1 žumance,
- 125g margarina,
- 100g suvog grožđa,
- 5 kašika meda,
- 80g šećera,
- 2 kašike ulja,
- Za glazuru: 100g šećera u prahu, 100ml slatke pavlake i 2 kašike limunovog soka
Opis
- Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera I ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo I ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, sipajte u okrugao kalup podmazani I posut brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. A možete ga peći i u kalupu za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Odnosno dok lepo ne porumeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu I limunovim sokom.Kolač ohladite, prelijte glazurom I servirajte. Ovo je kolač nad kolačima, ukusan nema ko ga ne voli, ali ne možeš pojesti samo jedno parče prosto te mami za čas tanjir ostane prazan.....
Komentari