Ruski kolač

Objavljeno 02.06.2017. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 450g brašna,
  • 20g svešeg kvasca,
  • 60ml mlakog mleka,
  • 2 jajeta +1 žumance,
  • 125g margarina,
  • 100g suvog grožđa,
  • 5 kašika meda,
  • 80g šećera,
  • 2 kašike ulja,
  • Za glazuru: 100g šećera u prahu, 100ml slatke pavlake i 2 kašike limunovog soka

Opis

90'
50'
0
0
  • Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera I ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo I ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, sipajte u okrugao kalup podmazani I posut brašnom ili ga obložite papirom za pečenje. A možete ga peći i u kalupu za kuglof. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Odnosno dok lepo ne porumeni. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu I limunovim sokom.Kolač ohladite, prelijte glazurom I servirajte. Ovo je kolač nad kolačima, ukusan nema ko ga ne voli, ali ne možeš pojesti samo jedno parče prosto te mami za čas tanjir ostane prazan.....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam