Ružice

Sastojci

  • Za testo:
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kg brašna
  • 3 kašike šećera
  • 0,5 l mleka
  • 1 jaje
  • 1 dl ulja
  • Za fil:
  • 100 g suvog grožđa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 50 ml ruma
  • Za preliv:
  • 0,5 l mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesice vanilin šećera

Opis

60'
20'
0
0
  • Kvasac razmutiti sa malo mleka i kašikom šećera i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. U posudu staviti brašno, dodati pripremljen kvasac, jaje, šećer, ulje, postepeno dodavati mleko i zamesiti testo. Pokriti testo pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko pola sata.
  • Premesiti testo i podeliti ga na dve jufke. Svaku jufku razvući oklagijom kao na slici.
  • Suvo grožđe preliti rumom i ostaviti kratko da odstoji. Razvučeno testo namazati uljem, posuti mlevenim orasima i suvim grožđem.
  • Testo uviti u rolate.
  • Rolate seći na režnjeve debljine 1-2 cm i ređati u podmazan pleh. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta.
  • Dok se ružice peku pripremiti preliv. U mleko dodati šećer i vanilin šećer i staviti da prokuva. Kad prokuva skinuti sa vatre. Pečene ružice preliti, ostaviti da upiju preliv pa poslužiti.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam